Ape tămăduitoare. Bogăția și varietatea apelor minerale naturale din zona Tușnad sunt unice. Pe lângă izvoarele minerale adresate consumului, există un număr ridicat de izvoare cu ape minerale terapeutice, ce au adus renume zonei prin calitățile lor tămăduitoare.
Mica Elveție
Ca urmare a renumelui izvoarelor minerale, mezotermale și a mofetelor cu dioxid de carbon, numărul vizitatorilor zonei crește, în 1842 fiind fondată o stațiune balneară la extremitatea de sud a depresiunii Ciucului, între munții Harghita și Bodoc. În timpul revoluției din 1849, stațiunea este distrusă de localnicii nemulțumiți că dreptul folosirii libere a apelor minerale naturale a fost anulat, apoi reconstruită începând cu 1852. Numele Băile Tușnad apare în 1861.
PURITATE DE LA MUNTE
Înconjurată de masive muntoase și păduri, noua stațiune va fi curând supranumită „Mica Elveție”, pentru peisajele ei montane, climatul subalpin, aerul puternic ozonat, bogat în aerosoli și ioni negativi, și, desigur, a bogăției sale în izvoare de ape minerale naturale.
Prezent
Izvoarele minerale ale Tușnadului sunt apreciate astăzi de milioane de consumatori. În fiecare sticlă de Tușnad sau Artesia, apa minerală păstrează neatinsă întreaga sa puritate naturală și vitalitate minerală, așa cum este ea creată în inima vulcanică a muntelui. Datorită unicității solului și modului firesc prin care natura își manifestă rolul tămăduitor, un număr impresionant de izvoare cu ape minerale naturale terapeutice a reușit să aducă mult renume zonei
Tradiție
Renumele izvoarelor de ape minerale naturale din zona Tușnad se desfășoară de-a lungul secolelor, puritatea și vigoarea lor minerală fiind prețuite peste generații.
Tradiție
Legendele locului vorbesc despre meleaguri pline de izvoare ce țâșnesc artezian din inima muntelui și al căror tumult le-a adus numele de „câmpuri vorbitoare”. Păstorii ar fi descoperit întâmplător calitățile tămăduitoare ale acestor ape minerale iar renumele lor a ajuns curând în cele patru zări.
PURITATEA ZONEI
Climatul subalpin, pădurile ce îmbracă munții și zările, aerul puternic ozonat, bogat în aerosoli şi ioni negativi creează un bioclimat tonic. Puritatea naturală a zonei și a izvoarelor sale minerale este păstrată atât prin tradițiile locului, cât și prin rezervațiile protejate Natura 2000 ce se întind pe zeci de mii de hectare.